Bel-me-niet pakket

Hosted IVR

Bij elk commercieel telefoongesprek bestaat vanaf 1 oktober 2009  de verplichting om het bestaan van het bel-me-niet register te melden, evenals het recht van verzet, wat al langer bestond. Hierbij staat iedere organisatie die actief is met telemarketing voor twee keuzes: opnemen in het belscript (oftewel, handmatige verwerking door uw telemarketeers) óf u laat dit automatisch doen door middel van een IVR-systeem.

De inschrijving in het register kan vrij lang duren aangezien de 10 categorieën moeten worden doorgenomen. Een gesprek kan hierdoor wel 2 maal zo lang duren met alle kosten vandien. Een betere optie is om deze verplichting in te vullen met een IVR. Op deze manier handelt u altijd conform de wet en wordt de “live” gespreksduur niet verlengd.

Mtel heeft in overeenstemming met de wetgeving het bel-me-niet pakket ontwikkeld, waarmee registraties voor zowel het bel-me-niet register als voor het recht van verzet via IVR kunnen worden afgehandeld. Een voorbeeld kunt u beluisteren op nummer 010-7111364. Geen zorgen, u wordt niet echt geregistreerd!

Uitgangspunt voor het pakket is het standaard script zoals dat door de DDMA is opgesteld. Veel partijen gebruiken een soortgelijk script wat de herkenbaarheid voor de consument ten goede komt. “Zoals men van Mtel mag verwachten gaat de functionaliteit van het Mtel bel-me-niet pakket net even iets verder dan de standaard registratie,” zegt Leon Schuurmans, Commercieel Directeur bij Mtel. “Zo is het mogelijk om op campagne- en zelfs op agentniveau registraties te zien en kan er snel nagezocht worden wanneer en hoe een nummer is geregistreerd indien OPTA u aanspreekt. Ook niet onbelangrijk is dat u aanzienlijk op de doorverbindkosten kunt besparen door gebruik te maken van lokale nummers in uw regio.”

Wilt u meer weten over het bel-me-niet pakket? Neem contact met ons op voor een demonstratie.

Meer weten? Stel hier uw vraag.

Naam *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer *
E-mail adres *
Reactie
 
  • Tevreden

    klanten

  •  
  • Staatsloterij
  • ABN Amro
  • Postbank
  • Airmiles
  • Carglass