Mtel stapt in de markt voor mobiele telefonie

Klantcontact specialist Mtel heeft de mobiele activiteiten van VastMobiel B.V. overgenomen en heeft tevens een ‘Gold Partner’ overeenkomst gesloten met RadioAccess voor de levering en installatie van private GSM netwerken. Mtel integreert hiermee haar zakelijke vaste telefonie dienstverlening met zakelijk mobiele diensten.

Kostenbesparing, bereikbaarheid en gebruiksgemak

“Veel vast-mobiel integraties (FMC) gaan alleen over kostenbesparing”, zegt Michiel van Dis, Algemeen Directeur van Mtel. “Natuurlijk bieden wij met onze oplossing ook een interessante besparing maar bereikbaarheid en gebruiksgemak staan voorop bij Mtel. Met de toevoeging van mobiele diensten bieden wij nu de enige juiste oplossing waarbij alle gesprekken via de telefooncentrale in de cloud lopen en alle gebruikers beschikken over dezelfde functionaliteit, ongeacht hun apparaat of locatie.”

Klantcontact gaat verder dan het contactcenter

Klantcontact gaat verder dan het contactcenter of de telefoniste. Vrijwel iedereen binnen een organisatie heeft wel eens contact met klanten. En dat vindt steeds vaker buiten kantoor plaats, bijvoorbeeld thuis of onderweg. De combinatie van de Mtel cloud communications diensten met de public en private GSM diensten van VastMobiel vormt een unieke propositie voor bedrijven en organisaties:

 • Gebruikers zijn altijd en overal bereikbaar op één telefoonnummer;
 • Alle functionaliteit van vaste toestellen beschikbaar op mobiel;
 • Optimale dekking, capaciteit en lage kosten door middel van een private GSM netwerk;
 • Eén leverancier voor de totale communicatiebehoefte;
 • Besparing op de totale vaste en mobiele kosten.

Het nieuwe werken

“Met het oog op ‘Het nieuwe werken’ wil je optimale controle hebben op de bereikbaarheid van zowel de organisatie als de individuele medewerkers”, zegt Leon Schuurmans, Directeur Business Development en Marketing van Mtel. “Twee jaar geleden hebben we om deze reden ons SaaS aanbod van IVR en contactcenter diensten uitgebreid met zakelijke telefonie. Inmiddels hebben we op deze dienst al vele grote en middelgrote klanten aangesloten, zoals PON, ArboUnie, Aalbers Industries, Sprank, G4S en Allsafe. Mobiele integratie is de volgende stap om gebruikers te helpen hun bereikbaarheid beter te organiseren.”

Mobiele integratie

Maurits Zandbergen, Directeur van RadioAccess en voormalig Directeur van VastMobiel, zegt enthousiast te zijn over de overeenkomst: “VastMobiel was in 2010 de eerste MVNO die public en private GSM integreerde tot één dienst. Mtel is de partij om VastMobiel verder uit te bouwen. De diensten versterken elkaar en Mtel heeft een groot bestand met klanten die zeker geïnteresseerd zullen zijn in de geïntegreerde propositie.”

Om de overname van VastMobiel mogelijk te maken heeft Mtel tevens een nieuw MVNO contract getekend bij Teleena, de MVNE die van innovatieve mobiele integratie services haar core business heeft gemaakt.

 • Tevreden

  klanten

 •  
 • Staatsloterij
 • ABN Amro
 • Postbank
 • Airmiles
 • Carglass